Caută
Caută
Close this search box.

Sportul a unit toate abilitățile la Jocurile Naționale Special Olympics – ORADEA 2024

Distribuie:

350 de persoane cu dizabilități intelectuale din România și Republica Moldova au concurat la Jocurile Naționale Special Olympics Oradea 2024, la patru discipline sportive: atletism, baschet unificat 3×3, bocce și înot.

Jocurile Naționale Special Olympics sunt cel mai mare eveniment sportiv incluziv organizat pentru persoanele cu dizabilități intelectuale. Cea de-a 17-a ediție a evenimentului a reunit la Oradea sportivi și reprezentanți ai peste 75 de organizații, școli de masă și speciale, din 31 de județe ale țării, dar și din Republica Moldova.

Între 17 și 19 mai, pe parcursul a trei zile intense, activitățile organizate de Special Olympics România au demonstrat că „Sportul UNEȘTE toate abilitățile“. Flacăra Speranței, echivalentul Flăcării Olimpice în lumea Special Olympics, a traversat Oradea către locul de desfășurare a Ceremoniei de Deschidere (Sala Sporturilor Antonio Alexe), fiind purtată de sportivi speciali alături de reprezentanți ai jandarmeriei și ai autorităților locale. Peste 1000 de spectatori au asistat la momentul festiv al defilării delegațiilor din diferite județe și din Republica Moldova, precum și la spectacolul incluziunii în acțiune. Înainte de competiții, evaluările stării de sănătate a sportivilor au fost asigurate cu profesionalism și răbdare de medici și specialiști care înțeleg importanța prevenției pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și pentru familiile lor. Competițiile sportive și ceremoniile de premiere au celebrat puterea transformatoare a sportului, determinarea și curajul sportivilor speciali.

Ioana-Elena Ciobanu, sportiv special, mesager Global Special Olympics, Asociația ADOR Oradea: „Mă bucur că noi, sportivii cu dizabilități intelectuale, avem ocazia să ne demonstrăm abilitățile la un eveniment atât de mare. Mă bucur să avem alături atât de mulți prieteni și voluntari care ne susțin. Vă invit să continuați să ne implicați în mod activ în comunitate, să aveți încredere în calitățile și în talentele noastre.“

David Nastasia-Constantin, Sportiv Lider Special Olympics România: „Doresc să mulțumesc tuturor celor care ne susțin și au făcut posibilă această impresionantă organizare, pentru ca noi să putem să ne demonstrăm abilitățile și talentul pe terenul de sport, și să ne facem loc într-o societate din ce în ce mai incluzivă.“

Lucia Ciobanu, Președinte, Asociația ADOR Oradea: „Evenimentul Jocurile Naționale Special Olympics este un cadou pe care Special Olympics îl face persoanelor cu dizabilități intelectuale din România de 20 de ani. Acum a fost rândul nostru, Oradea și județul Bihor, să ne bucurăm. Au fost trei zile în care 350 de copii și tineri cu dizabilități din toată țara, dintre care 100 au fost din Oradea și din județul Bihor, s-au bucurat de competiții și au primit medalii. Special Olympics România este formată din oameni care nu au copii cu dizabilități, dar fac mari eforturi umane, materiale și logistice pentru ca persoanele cu dizabilități să practice sporturi, să fie integrate în școli, în comunități și chiar în muncă. Mulțumim Special Olympics România pentru acest eveniment!“

Evenimentul a fost organizat de Fundația Special Olympics România cu sprijinul Visit Oradea, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea, Club Sportiv Municipal Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Oradea Transport Local, Serviciul de Ambulanță Județean Bihor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana”, Jandarmeria Bihor, Clubul Lions Oradea, Clubul Lions Oradea 22, Clubul Leo Black Eagle și Asociația Down Oradea.

Partenerul tehnic al evenimentului: Hervis Sports&Fashion

Parteneri strategici: Lions Clubs Districtul 124 România, Leo Clubs Districtul 124 România, Yves Rocher România, Fundația Motivation România, Federația Română de Baschet, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, Club Sportiv Special Olympics, Lions Clubs International Foundation, cu sprijinul Excelenței Sale Șeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Președinte al Emiratelor Arabe Unite, prin programul Unified Champion Schools

Parteneri Sportivi Sănătoși: The Golisano Foundation, Starkey, Safilo, Essilor, Optimed, Otomed, Audiologos, Audiolux, Clarfon, Audiogram, Romsound, Colgate, Asociația Națională pentru Stomatologie Pediatrică.

Sponsori locali: European Foods, Hotel Impero, Top Cuisine, Microlit

Parteneri media: Zepelin Media și Phoenix Media

 

***

 

Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără sprijinul voluntarilor: medici și studenți ai Universității din Oradea, medici și specialiști care au venit din toată țara pentru a participa la evaluările de sănătate, membri ai Cluburilor Lions Oradea, Lions Oradea 22, Leo Black Eagle, elevi ai programului Școala Generației Unificate, Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” și voluntarii de la  Fundația Motivation România.

Foto: Amazing Visuals
https://www.amazingvisuals.ro/

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut