Competitii

Home / Sporturi / Competitii

Special Olympics România organizează competiții sportive la 12 discipline olimpice, în diferite formate, la nivel național. De asemenea, sportivii români participă de fiecare dată la competiții sportive internaționale, la nivel european și mondial.

COMPETIȚII LOCALE/MUNICIPALE – echipa Special Olympics organizează competiții în diverse orașe din România, la care sunt invitați sportivii din localitatea respectivă.

COMPETIȚII REGIONALE – la aceste competiții participă sportivi din mai multe județe adiacente localității unde se desfășoară o anumită competiție

JOCURILE NAȚIONALE SPECIAL OLYMPICS ROMÂNIA – cea mai mare competiție sportivă din România pentru persoanele cu dizabilități intelectuale. Pe parcursul a patru zile, au loc concursuri și verificări ale stării de sănătate a sportivilor, care vin din întreaga țară (aproximativ 350), alături de numeroși voluntari, cadre medicale și membri ai familiei.

JOCURILE EUROPENE SPECIAL OLYMPICS – cea mai mare competiție internațională Special Olympics din Europa. Acest eveniment are loc la fiecare patru ani, ultima ediție fiind în anul 2014.

JOCURILE MONDIALE DE VARĂ/IARNĂ SPECIAL OLYMPICS – pe modelul Jocurilor Olimpice clasice, și mișcarea Special Olympics are jocurile sale de clasă mondială, atât de vară, cât și de iarnă. Acestea au loc la fiecare patru ani. Cele mai recente jocuri mondiale au avut loc la Los Angeles (2015), iar următorul eveniment este reprezentat de Jocurile Mondiale de Iarnă din Austria (14-25 martie 2017).