Jocurile Naționale Special Olympics România 2017

Home / Sporturi / Competitii / Jocurile Naționale Special Olympics România 2017
Jocurile Naționale Special Olympics (JNSO) România sunt cea mai mare competiție națională pentru persoanele cu dizabilități intelectuale.

Special Olympics România, împreună cu Hope and Homes for Children, organizează ediția din acest an la Baia Mare în perioada 2-5 iunie. Timp de trei zile, delegații de sportivi din toate județele țării și București împreună cu antrenori, voluntari, medici și specialiști vor concura la patru discipline sportive: înot, atletism, bocce și baschet abilități individuale.

Cursa Flăcării Speranței

 

Pentru lumea Special Olympics, Flacăra Speranței este echivalentul Flăcării Olimpice; în mod tradițional, la nivel internațional, întregul parcurs al acestei flăcări este organizat de Law Enforcement Torch Run, grup de forțe de ordine partener al Special Olympics. Flacăra Speranței este purtată în orașul gazdă către locul de desfășurare a Ceremoniei de Deschidere, de către sportivi Special Olympics, sportivi de performanță, reprezentanți ai forțelor de ordine și alți invitați speciali.

Ceremonia de Deschidere

 

Pe modelul Jocurilor Olimpice, Ceremonia de Deschidere de la Jocurile Naționale va începe cu defilarea delegațiilor de sportivi, care reprezintă toate județele țării și București. Ulterior, sportivi și invitați vor purta steagul Special Olympics către locul în care va fi arborat, urmat de aprinderea Flăcării Speranței. Aceste momente solemne sunt urmat de un spectacol de muzică, dans și voie bună, cu participarea unor artiști de renume.

Evaluări de sănătate

 

Special Olympics Healthy Athletes® (Sportivi Sănătoși) este un program destinat îmbunătățirii stării de sănătate și condiției fizice a sportivilor Special Olympics, cu efect în creșterea performanțelor sportive și a integrării lor sociale. Sportivii primesc o varietate de servicii de sănătate prin consultațiile și recomandările ce se efectuează de către specialiști voluntari.
La Jocurile Naționale Special Olympics România vor avea loc evaluări de sănătate la toate cele șase discipline din cadrul programului „Sportivi Sănătoși”.

09.00-17.00 Preliminarii (divisioning) atletism, bocce și baschet individual pentru participanții locali (Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Bulevardul Unirii 14A)

09:00-17.00 Evaluări „Sportivi Sănătoși” pentru participanții locali (Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Bulevardul Unirii 14A)

09.00-16.00 Preliminarii (divisioning) atletism, bocce, baschet abilități individuale (Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Bulevardul Unirii 14A)

09.00-16.00 Evaluări „Sportivi Sănătoși” (Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Bulevardul Unirii 14A)

18.00-18.30 Cursa Flăcării Speranței și defilarea delegațiilor sportive – traseul va fi anunțat în cel mai scurt timp

19.00-20.45 Ceremonia de Deschidere (Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Bulevardul Unirii 14A)

09.00- 13.00 Competiții sportive – finale atletism și Ceremonii de premiere (Stadionul „Viorel Mateianu”, Str. Câmpul Tineretului, nr. 1)

14:00 – 17:00 Competiții finale bocce și baschet individual (Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Bulevardul Unirii 14A)

13:00 – 17:00 Competiții sportive înot (Bazin înot)

09.00-12.00 Competiții finale înot (Bazin înot)

DSC_0438

Nimeni nu este mai sărac dacă dăruiește!

În fiecare zi, ajutăm sportivii Special Olympics să dărâme stereotipuri și să își depășească recordurile personale, atât pe teren, cât și în viață.
Pentru fiecare sportiv Special Olympics, există o altă persoană cu dizabilități intelectuale care așteaptă o șansă de a câștiga pariul cu sine și cu viața. Donează și ajută-ne să susținem încă un sportiv să intre pe teren!

Noutăți