Strong Minds, o experiență utilă tuturor

Distribuie:

Timp de zece zile, pe zoom, 40 de sportivi Special Olympics România s-au întâlnit cu 11 psihoterapeuți în cadrul evenimentului Strong Minds, în sesiuni individuale de terapie, unde au învățat să se cunoască, să își povestească și exteriorizeze trăirile. Nu numai tinerii au beneficiat de consiliere ci și părinții, bucuroși să aibă ocazia de a avea pe cineva care să-i asculte.

Cu toții s-au simțit importanți, înțeleși, au reușit să se deschidă către psihoterapeuți și au învățat mici trucuri care să-i ajute să treacă mai ușor peste perioadele de stres.

Otelița Gabriela (de la Asociația Sindrom Down Bacău), mama Ilincăi ne-a spus că: ”A fost tare fain și ne-am bucurat de această nouă abordare a Special Olympics, pe lângă sport să se ocupe și de mintea și sufletul copiilor noștri. Ilinca, fata mea, a fost foarte încântată, s-a deschis instantaneu și a râs în timpul ședinței, a fost bucuroasă apoi toată seara ca după un eveniment important din viața ei. Ea a avut ședința cu doamna Elena Șerban, căruia îi mulțumim”.

Dar și tinerii și părinții din Asociația Sindrom Down Bacău care au participat – în număr de 8 – spuneau că toți au așteptat cu emoție întâlnirea, iar după au fost entuziasmați, inclusiv părinții. ”Le-a oferit confort interior, alinare. Fiecare experiență pentru tinerii noștri se adaugă la bagajul lor și-i ajută să meargă mai bine mai departe”, a mai completat Gabriela Otelița.

Și din punctul de vedere al psihoterapeuților evenimentul a fost unul special.

„A fost o experiență foarte faină și de neuitat pentru mine. Toți tinerii au fost minunați, foarte isteți și plini de resurse”  ne-a declarat psihoterapeut Andreea Diana Dinca.

„Mulțumesc pentru că mi-ați dat posibilitatea să cunosc oameni frumoși!” – Angelica Craciun

„Mă bucur mult că am făcut parte din acest proiect. Ziua de ieri, așa cu lacrimi de bucurie și tristețe, este una pe care nu cred că o să o uit, la fel și pe Anabella și Dănuț, doi oameni tare frumoși” – Lucia Ionescu.

Evenimentul STRONG MINDS s-a derulat în perioada 10 – 20 mai și a fost posibil cu sprijinul Special Olympics International. Cei 11 psihoterapeuți voluntari, au fost coordonați de psihoterapeut Elena Serban.

Elena Șerban, coordonatorul echipei de psihoterapeuți ne-a spus:

”Strong Minds este un program venit în sprijinul sportivilor Special Olympics și al familiilor acestora. Acum a avut loc, primul eveniment online, cu ajutorul colegilor mei (Adelina Petrescu, Aretia Bunica, Andreea Gurtler, Andrei Deleanu, Angelica Crăciun, Diana Dincă, Lucia Ionescu, Ioana Chirilov, Marilena Stanescu, Ruxandra Bunea), cu sprijinul Emmei Rădulescu, Katharinei Kiss și a întregii echipe Special Olympics. Le mulțumesc din suflet colegilor mei psihoterapeuți, au arătat implicare, interes social și profesionalism.

Mulțumesc echipei SOR pentru dedicare și consecvență! Le sunt recunoscătoare sportivilor Special Olympics și familiilor lor pentru lecțiile pe care le învăț în fiecare întâlnire cu ei. Predau și practic parentingul de mulți ani, dar recunosc și văd excelența în a fi părinte, doar atunci când întâlnesc un părinte de copil Brav! Hai Bravii!”

Disciplina Strong Minds a Programului „Sportivi Sănătoși” își propune să contribuie la îmbunățățirea calității vieții sportivilor prin deprinderea unor tehnici de relaxare și combatere a stresului sau prin dobândirea unor gânduri pozitive și de automotivare.

#InclusiveHealth #ChooseToInclude #strongmind #HaiBRAVII #SpecialOlympicsRomania

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut