Tabără sportivă pentru tineri cu dizabilități intelectuale

Distribuie:

În perioada 5 – 9 septembrie 2016 a fost organizată la București o Tabără sportivă pentru tineri cu dizabilități intelectuale. Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Mobilitate şi Viaţă Independentă pentru tinerii cu dizabilităţi din România”, implementat de Fundatia Motivation Romania şi Fundaţia Special Oympics din România, cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala – FRDS
#ProgramulCORAI.
Participanții au fost tineri din județul Buzău, rezidenți ai Centrului de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Ungureni (județul Bacău), ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Jucu (județul Cluj), ai Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni (județul Neamț), precum și elevi ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești (județul Argeș). Aceștia au fost însoțiți de părinți, profesori, personal din centre.
Principalele activități au fost cele sportive. Astfel, tinerii s-au antrenat în fiecare zi la baschet, badminton și bocce, la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport. Antrenamentele s-au încheiat cu o competiție în cadrul căreia participanții la tabără au avut șansa de a-și dovedi abilitățile dobândite și de a se întrece cu 15 tineri din București, reprezentanți ai mai multor ONG-uri. Cu toții au fost recompensați cu medalii și multe aplauze. La Ceremonia de premiere ne-am bucurat de prezența Andrei Gogan, care a dansat și a înmânat medalii.
Timpul liber a fost petrecut, de asemenea, foarte plăcut. Tinerii, împreună cu însoțitorii, au vizitat Muzeul Satului, s-au plimbat în Parcul Herăstrău (inclusiv cu vaporașul), au luat parte la un spectacol al Teatrului de animație Țăndărică (Parcul Crângași). Un tur rapid al centrului Bucureștiului, cu microbusul, a reușit să le creioneze o imagine de ansamblu a capitalei.
Activitățile s-au încheiat cu o festivitate de premiere și o seară dansantă, care a fost animată de prezența mai multor personaje din desene animate.

dsc_1574 dsc_1599 dsc_5775 dsc_5858 dsc_5898 dsc_6016

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut