Tinerii lideri Special Olympics încep schimbările mari cu pași mici

Distribuie:

  • Noi granturi prin care Special Olympics își dorește să implice tinerii să miște lucrurile –

Flavia, 16 ani, sportiv Special Olympics România și partenera ei Lavinia vor să-i inspire pe cei din jur și să ajute persoanele cu dizabilități intelectuale. Și-au propus să formeze și informeze 42 de tineri cu şi fără dizabilităţi din Bucureşti şi Braşov cu privire la social media, la siguranţa pe internet şi în special siguranța pe reţelele de socializare.

Ați auzit de cyberbullying? Ei bine, Flavia și Lavinia știu că tinerii – în special tinerii cu dizabilităţi – sunt o categorie predispusă bullyingului, fie că este vorba de fenomenul care are loc în şcoli, fie că este vorba despre cyberbulling.

Ele îşi doresc să prevină fenomenul prin sesiuni de instruire cu privire la folosirea corectă şi în siguranţă a internetului şi a reţelelor de socializare, sesiuni adresate tinerilor cu şi fără dizabilităţi, dar şi comunităţilor apropiate lor. Tinerele și-au propus să vorbească despre experiența lor și a cunoștințelor lor și să prevină un fenomen cu consecințe grave, pe termen lung, asupra copiilor și tinerilor.

Cyberbullying-ul înseamnă hărțuire online, adică bullying-ul relizat prin dispozitive mobile sau internet. Trebuie să luăm mereu în calcul faptul că internetul înseamnă un loc public, cu informație greu de scos odată postată, share-uită sau salvată de către terțe persoane și care afectează persoana tot timpul. Psihologii avertizează părinții că trebuie să fie atenți la comportamentul copilului și să sesizeze dacă ceva grav se întâmplă cu el.

Proiectele dezvoltate cu sprijinul tinerilor lideri ne ajută pe noi, cei de la Special Olympics, să continuam activităţile prin care schimbăm mentalităţi, facem #revoluţia incluziunii şi activăm tinerii lideri.

De data aceasta, echipa formată din Flavia (sportiv lider Special Olympics) şi partenera ei Lavinia  sunt cele care vor să vă inspire în calitate de lideri. Proiectul lor a început la final de iulie şi momentan se pregătesc şi planifică primele întâlniri de lucru.

Au învăţat despre cum să implementeze un proiect la Summitul Global al Tinerilor Lideri, de la Abu Dhabi, ce a avut loc în martie 2019 şi abia aşteaptă să deruleze primul lor proiect.

#youthactivation, #lideriSOR #YouthInnovationGrants #stopPDbullying

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut