Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver (EKS), București, 27 septembrie 2015

Distribuie:

stire_ziua-internationala-eunice-kennedy-shriver-eks-bucuresti-27-septembrie-2015

Fundația Special Olympics din România a organizat duminică, 27 septembrie 2015, la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București un eveniment sportiv pentru a marca Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver (EKS), în memoria fondatoarei mișcării Special Olympics Internațional, susținătoare a drepturilor persoanelor cu dizabilități  intelectuale.

Evenimentul a fost susținut de Fundația Vodafone România și face parte din proiectul „Integrarea socială prin sport a persoanelor cu dizabilități intelectuale”. La activitățile sportive au participat 120 de sportivi de la Asociația Be a Butterfly, Fundația Mână de Lucru, Asociația Down București, Asociația Prietenia, Asociația Down Plus București, Grup Independenți Ghițulescu, Asociația Club Sportiv al Înotătorilor cu Sindrom Down, Asociația Sindrom Down București, Asociația Hoffnung România, Help the People, Fundația Motivation, Sam 3. La eveniment au participat, de asemenea, o sută de părinți, profesori ai UNFES și voluntari ai Fundaţiei Vodafone România, UNEFS București, Fundația Motivation România și de la Federația Româna de Lupte. Au fost organizate activitați de sporturi unificate pentru baschet, fotbal, gimnastică aerobică și zumba.

Ziua Internațională EKS este un îndemn pentru oamenii de pretutindeni de a desfășura activități prin care să-și manifeste acceptarea și unitatea față de persoanele cu dizabilități intelectuale.

Eunice Kennedy Shriver credea cu tărie că un singur om își poate lăsa o amprentă uriașă asupra omenirii și a demonstrat din plin acest lucru, prin ceea ce a facut si a lăsat în urma sa:

-și-a dedicat viața luptei pentru drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale;

-a încercat de fiecare dată să aducă în atenția comunității abilitățile semenilor noștri defavorizați;

-a crezut cu tărie că o singură persoană poate face diferența și poate schimba lumea.

Activitațile zilei au avut un caracter predominant sportiv, pentru că Eunice Kennedy Shriver avea convingerea că prin puterea sportului  putem schimba viața a milioane de persoane cu dizabilități intelectuale și putem pune bazele unei comunități incluzive și mai responsabile în întreaga lume.

Pentru informații suplimentare:

Corina Radu, Coordonator Comunicare

Mobil: 0724.083.020, c.radu@specialolympics.ro

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi. Pentru mai multe informații accesați: www.specialolympics.ro facebook: specialolympicsromania.

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro,www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

Fă diferența!

Alege cum vrei să donezi

*donația va fi făcută recurent în fiecare lună

Sari la conținut