Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver

Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver

Fundația Special Olympics din România vă invită sâmbătă, 24 septembrie 2016, la un eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale . În acestă zi, marcăm alături de organizații Special Olympics din toată lumea a șaptea ediție a Zilei Internaționale Eunice Kennedy Shriver, fondatoarea miscării Special Olympics. Evenimentul reunește oameni cu și fără dizabilități intelectuale care se implică în diverse activități pentru a sărbători inspirația, impactul și spiritul de învingătoare ale lui Eunice Kennedy Shriver.

Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver va cuprinde, la București, demonstrații sportive la care vor participa copii și tineri cu dizabilități intelectuale din capitală și județul Ilfov, de la organizații și asociații de profil, dar și de la școli speciale. Sportivii invitați vor participa alături de parteneri unificați (fără dizabilități) la demonstrații de baschet, aerobic și zumba  și la meciuri de fotbal, pe terenul de sport al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București – partener al evenimentului. Ora de începere a evenimentul este 10.30, iar întreaga desfășurare a competițiilor este estimată la trei ore.

Echipamentul sportivilor este pus la dispozitie de Hervis Sports & Fashion. Evenimentul se desfasoara cu sprijinul Brutăria cu Maia și Livada de Cireși .

Despre Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver

 Această zi este marcată anual pentru a îndemna oamenii de pretutindeni la incluziune, sub deviza: „Joacă unificat! Vorbește unificat! Trăiește unificat!” .  Eunice Kennedy Shriver, sora președintelui american John F. Kennedy, a fost liderul unei lupte globale pentru îmbunătățirea calității vieții și pentru crearea de șanse pentru persoanele cu dizabilități. În anul 1968, a pus bazele organizației Special Olympics, care este prezentă, astăzi, în peste 170 de țări. Plecând de la o poveste personală a militat pentru drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale și a încercat de fiecare dată să aducă în atenția comunității abilitățile semenilor noștri defavorizați. Eunice Kennedy Shriver a crezut cu tărie că o singură persoană poate face diferența și poate schimba lumea. În întreaga lume trăiesc 200 de milioane de persoane cu dizabilități care încă întâmpină greutăți, sunt discriminate social, uneori ascunse sau neglijate. Informații suplimentare despre Ziua Internațională Eunice Kennedy Shriver sunt disponibile la adresele www.eksday.org  și www.eunicekennedyshriver.org.

Despre Fundația Special Olympics din România

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu dizabilități intelectuale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi. Mai multe detalii despre activitățile noastre sunt pe website-ul oficial, www.specialolympics.ro, și pe pagina de Facebook, www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania.

Coordonator Comunicare : Corina Radu, 0724 083 020, c.radu@specialolympics.ro

Leave a Reply